منتديات الاميرة

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات الاميرة

منتدى نسائى اجتماعى تجارى


2 مشترك

    طبق اللازانيا

    fofa hassan
    fofa hassan
    مراقبة


    عدد المساهمات : 55
    نقاط : 108
    السّيرة : 1
    تاريخ التسجيل : 14/09/2010
    الموقع : http://7lem.1talk.net/

    طبق اللازانيا Empty طبق اللازانيا

    مُساهمة  fofa hassan الأحد سبتمبر 19, 2010 12:06 am

    طبق اللازانيا
    طبق اللازانيا F74ef7d65d0e5a945924312e1027cc84


    المقادير:



    كيس مكرونة لازانيا.
    • نص كوب كبير دقيق.

    ملح وفلفل.
    • 2 كوب
    جبنة موتزاريلا مبشورة.
    • 2 ملعقة كبيرة
    زيت ذرة .
    • 1/2 كيلو
    لحمة مفرومة.
    • 4 كوبايات لبن كامل
    الدسم.
    • كوب كبير عصير طماطم.


    • بصلة متوسطة الحجم مقطعة
    قطع صغيرة.
    • بيضة.

    1/2 كوب زبدة. الطريقة
    :

    1-
    هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق أننا نقطع بصلة كبيرة إلى
    قطع صغيرة بعد
    كده نضيف إليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على
    النار ونضيف إليهم
    ملعقة سمنة ونسيبهم على النار مع التقليب المستمر
    وبعد نص ساعة نضيف إليها
    كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة
    تشرب المية دي لما نلاقي إن
    اللحمة شربت كل المية اللي فيها نضيف
    إليها عصير الطماطم ونسيبهم على
    النار لمدة ربع ساعة كمان.

    2-
    بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا
    نسخن الزبدة ونضيف إليها الدقيق
    مع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقي ذهبي،
    بعد كده نضيف إليه اللبن
    تدريجيا مع التقليب المستمر لغاية ما يبقى قوامه
    سميك، بعد كده نضيف
    إليه الملح والفلفل الأسود ونشيله من على النار وبعد ما
    يبرد نجيب بيضة
    ونحطها في طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده
    نضيفها إلى
    البشاميل ونقلبهم مع بعض.

    3- هنسلق المكرونة وبعد كده
    نحطها في
    مصفاة علشان تصفي أي مية فيها.

    4- هنجيب صينية فرن وندهنها

    بالجزء المتبقي من الزبدة وبعد كده ندهنها بالبشاميل ونبدأ بعد كده في
    توزيع
    طبقة من المكرونة اللازانيا ومن فوقها طبقة البشاميل وبعد كده نضيف
    إليها
    كمية مناسبة من صلصة اللحم ومن فوقها نحط الجبنة المواتزيللا، هنكرر
    الموضوع
    ده أربع مرات بحيث يكون عندنا أربع طبقات من اللازانيا و 3 طبقات
    من
    صلصة اللحم وبعد آخر طبقة من اللازانيا نضيف الجزء المتبقي من البشاميل
    ونرش
    فوقه طبقة من الجبنة المتزاريللا.

    5- هنشغل الفرن على درجة
    حرارة
    متوسطة وندخل صينية اللازانيا لمدة ساعة أو لغاية ما الجبنة تسيح ووش

    الصينية يبقى لونه ذهبي نخرجها ونقطعها ونحطها في أطباق التقديم


    ,وبالهنا والشفا.






    أميرة مديرة الموقع
    أميرة مديرة الموقع
    Admin


    عدد المساهمات : 83
    نقاط : 150
    السّيرة : -1
    تاريخ التسجيل : 12/09/2010

    طبق اللازانيا Empty رد: طبق اللازانيا

    مُساهمة  أميرة مديرة الموقع الإثنين سبتمبر 20, 2010 11:47 pm



    طبق اللازانيا 903563007
    fofa hassan
    fofa hassan
    مراقبة


    عدد المساهمات : 55
    نقاط : 108
    السّيرة : 1
    تاريخ التسجيل : 14/09/2010
    الموقع : http://7lem.1talk.net/

    طبق اللازانيا Empty رد: طبق اللازانيا

    مُساهمة  fofa hassan الأربعاء سبتمبر 22, 2010 11:32 am

    طبق اللازانيا Egg_thank_you

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء مارس 19, 2024 3:25 am