منتديات الاميرة

منتدى نسائى اجتماعى تجارى


    $$$%%%&&&طريقة عمل الكانيلونى اللذيذ&&&%%%$$$

    شاطر
    avatar
    أميرة مديرة الموقع
    Admin

    عدد المساهمات : 83
    نقاط : 150
    السّيرة : -1
    تاريخ التسجيل : 12/09/2010

    $$$%%%&&&طريقة عمل الكانيلونى اللذيذ&&&%%%$$$

    مُساهمة  أميرة مديرة الموقع في الثلاثاء سبتمبر 21, 2010 10:29 am




    الطريقة
    عجينة الكانيلوني:
    1 ونصف كوب دقيق
    1 ونصف كوب لبن (حليب)
    4 بيض ورشه فلفل
    2 ملعقة كبيره زيت
    نصف ملعقة صغيرة ملح
    1 ملعقة صغيرة مُـسطردة
    الحشو
    لحمة معصجة (لحمة مفرومة و بصل و ملح وفلفل وقليل من السمن او الزيت)
    التزيين
    عصير 2 او 3 طماطم حمرا (قوطة او بندورة)
    ملعقة كبيرة زيت
    ملح وفلفل
    جبنة مبشورة اى صنف (رومى /برميجان/موزاريلا/جودة) انا استخدمت رومى
    الطريقة
    لعمل العجينة بخلط جميع المقادير مع بعض جيدا بالخلاط (ممكن بالمضرب الكهربائى او اليدوى) ثم ناخذ جزء جزء يقلى فى مقلاة تيفال (غير لاصقة) لعمل اقراص بقليل من الزبد او السمن حتى انتهاء الكمية



    نفرد قرص الكريب ونضع جزء من العصاج ونلفة وهكذا حتى انتهاء الاقراص





    تصف فى صنية بيركس مدهونة



    ناخذ عصير الطماطم مع الزيت والملح والفلفل على النار حتى يتسبك ويكون بالشكل دا(يمكن استخدام الصلصة ولما تتسبك نضيف لها قليل جدا من الماء





    نضع معجون الطماطم فى مكنة تزيين التورتة ونعمل شرائط فوق كل واحدة





    نقسم الكانولونى بالنصف وهذا حتى يكون سهل فى التقديم



    ترش الجبنة فوق كل واحدة



    وتدخل الفرن قبل التقديم مباشرةً حتى تسيح الجبنة فقط (لان كل المكونات ناضجة)
    وهذا شكلها بعد خروجها من الفرن


      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد مايو 27, 2018 3:27 pm