طبق المكرونة بالمأكولات البحرية
المقادير:
•
كوب زيت ذرة.
• 2 ملعقة صغيرة بهارات سمك.
• 2
ملعقة كبيرة عصير
ليمون.
• 1/4 كيلو سبيط "كالاماري" مقطع قطع
متوسطة الحجم.
• 1/4
كيلو جمبري متوسط الحجم مقشر ومتنظف.
• 1/4
كيلو سمك فيليه مقطع قطع
متوسطة الحجم.
• كيس مكرونة أقلام أو
"اسباجيتي".
• نص حزمة بقدونس
مقطعة قطع صغيرة.
• 4 فصوص ثوم
مدقوق.
• ملح وفلفل.
• 1 حبة
فلفل أخضر حار مقطعة قطع صغيرة.
•
كوب كبير عصير طماطم.
• بصلة
مقطعة قطع صغيرة.
الطريقة:
1-
أول حاجة هنعملها هي أننا هنحضر
المأكولات البحرية عن طريق أننا ننظف
الجمبري ونغسله كويس، ونغسل السمك
والكالاماري ونقطعها كويس مكعبات متوسطة
الحجم ونرش عليها عصير
الليمون.
2- بعد كده هنبدأ نعمل صلصة الطماطم
عن طريق إننا نسخن
ربع كوب الزيت على النار، وبعد كده نضيف إليه البصلة
المقطعة قطع
صغيرة مع التقليب المستمر لغاية ما البصلة لونها يبقى ذهبي،
وبعد كده
نضيف إليها الثوم والفلفل الحار ونقلبهم كلهم مع بعض، وبعد كده
نضيف
عصير الطماطم والملح والفلفل ونص كوب ماء ونسيبهم على النار لمدة نص
ساعة
أو لغاية الصلصة ما يبقى قوامها سميك.
3- هنسخن 1/4 كوب زيت في
صينية وبعد كده نضيف إليه الكالامارى والسمك والجمبري ونقلبهم كلهم مع بعض
لغاية ما لون السمك والكالاماري يبقى أبيض والجمبري لونه يبقى برتقالي
نضيف
إليه بهارات السمك والملح والفلفل.
4- أثناء ما بنعمل الصلصة
هنسلق
المكرونة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما
تلزقش
مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.
5-
هنبدأ بعد كده في إضافة السمك والجمبري والكالاماري والبقدونس المفروم إلى
صلصة الطماطم ونسيبهم على النار لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر.
6-
هنجيب طبق التقديم ونحط فيه المأكولات البحرية بالصلصة، وبعد كده نحط
المكرونة
ونقلبهم كلهم مع بعض.
المقادير:
•
كوب زيت ذرة.
• 2 ملعقة صغيرة بهارات سمك.
• 2
ملعقة كبيرة عصير
ليمون.
• 1/4 كيلو سبيط "كالاماري" مقطع قطع
متوسطة الحجم.
• 1/4
كيلو جمبري متوسط الحجم مقشر ومتنظف.
• 1/4
كيلو سمك فيليه مقطع قطع
متوسطة الحجم.
• كيس مكرونة أقلام أو
"اسباجيتي".
• نص حزمة بقدونس
مقطعة قطع صغيرة.
• 4 فصوص ثوم
مدقوق.
• ملح وفلفل.
• 1 حبة
فلفل أخضر حار مقطعة قطع صغيرة.
•
كوب كبير عصير طماطم.
• بصلة
مقطعة قطع صغيرة.
الطريقة:
1-
أول حاجة هنعملها هي أننا هنحضر
المأكولات البحرية عن طريق أننا ننظف
الجمبري ونغسله كويس، ونغسل السمك
والكالاماري ونقطعها كويس مكعبات متوسطة
الحجم ونرش عليها عصير
الليمون.
2- بعد كده هنبدأ نعمل صلصة الطماطم
عن طريق إننا نسخن
ربع كوب الزيت على النار، وبعد كده نضيف إليه البصلة
المقطعة قطع
صغيرة مع التقليب المستمر لغاية ما البصلة لونها يبقى ذهبي،
وبعد كده
نضيف إليها الثوم والفلفل الحار ونقلبهم كلهم مع بعض، وبعد كده
نضيف
عصير الطماطم والملح والفلفل ونص كوب ماء ونسيبهم على النار لمدة نص
ساعة
أو لغاية الصلصة ما يبقى قوامها سميك.
3- هنسخن 1/4 كوب زيت في
صينية وبعد كده نضيف إليه الكالامارى والسمك والجمبري ونقلبهم كلهم مع بعض
لغاية ما لون السمك والكالاماري يبقى أبيض والجمبري لونه يبقى برتقالي
نضيف
إليه بهارات السمك والملح والفلفل.
4- أثناء ما بنعمل الصلصة
هنسلق
المكرونة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما
تلزقش
مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.
5-
هنبدأ بعد كده في إضافة السمك والجمبري والكالاماري والبقدونس المفروم إلى
صلصة الطماطم ونسيبهم على النار لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر.
6-
هنجيب طبق التقديم ونحط فيه المأكولات البحرية بالصلصة، وبعد كده نحط
المكرونة
ونقلبهم كلهم مع بعض.