منتديات الاميرة

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات الاميرة

منتدى نسائى اجتماعى تجارى


2 مشترك

    المكرونة بالمأكولات البحرية

    fofa hassan
    fofa hassan
    مراقبة


    عدد المساهمات : 55
    نقاط : 108
    السّيرة : 1
    تاريخ التسجيل : 14/09/2010
    الموقع : http://7lem.1talk.net/

    المكرونة بالمأكولات البحرية Empty المكرونة بالمأكولات البحرية

    مُساهمة  fofa hassan الأحد سبتمبر 19, 2010 12:03 am

    طبق المكرونة بالمأكولات البحرية

    المكرونة بالمأكولات البحرية B8f84272d1


    المقادير:


    كوب زيت ذرة.
    • 2 ملعقة صغيرة بهارات سمك.
    • 2
    ملعقة كبيرة عصير
    ليمون.
    • 1/4 كيلو سبيط "كالاماري" مقطع قطع
    متوسطة الحجم.
    • 1/4
    كيلو جمبري متوسط الحجم مقشر ومتنظف.
    • 1/4
    كيلو سمك فيليه مقطع قطع
    متوسطة الحجم.
    • كيس مكرونة أقلام أو
    "اسباجيتي".
    • نص حزمة بقدونس
    مقطعة قطع صغيرة.
    • 4 فصوص ثوم
    مدقوق.
    • ملح وفلفل.
    • 1 حبة
    فلفل أخضر حار مقطعة قطع صغيرة.

    كوب كبير عصير طماطم.
    • بصلة
    مقطعة قطع صغيرة.

    الطريقة:

    1-
    أول حاجة هنعملها هي أننا هنحضر
    المأكولات البحرية عن طريق أننا ننظف
    الجمبري ونغسله كويس، ونغسل السمك
    والكالاماري ونقطعها كويس مكعبات متوسطة
    الحجم ونرش عليها عصير
    الليمون.

    2- بعد كده هنبدأ نعمل صلصة الطماطم
    عن طريق إننا نسخن
    ربع كوب الزيت على النار، وبعد كده نضيف إليه البصلة
    المقطعة قطع
    صغيرة مع التقليب المستمر لغاية ما البصلة لونها يبقى ذهبي،
    وبعد كده
    نضيف إليها الثوم والفلفل الحار ونقلبهم كلهم مع بعض، وبعد كده
    نضيف
    عصير الطماطم والملح والفلفل ونص كوب ماء ونسيبهم على النار لمدة نص
    ساعة
    أو لغاية الصلصة ما يبقى قوامها سميك.

    3- هنسخن 1/4 كوب زيت في
    صينية وبعد كده نضيف إليه الكالامارى والسمك والجمبري ونقلبهم كلهم مع بعض
    لغاية ما لون السمك والكالاماري يبقى أبيض والجمبري لونه يبقى برتقالي
    نضيف
    إليه بهارات السمك والملح والفلفل.

    4- أثناء ما بنعمل الصلصة
    هنسلق
    المكرونة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما
    تلزقش
    مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.

    5-
    هنبدأ بعد كده في إضافة السمك والجمبري والكالاماري والبقدونس المفروم إلى
    صلصة الطماطم ونسيبهم على النار لمدة 5 دقائق مع التقليب المستمر.

    6-
    هنجيب طبق التقديم ونحط فيه المأكولات البحرية بالصلصة، وبعد كده نحط
    المكرونة
    ونقلبهم كلهم مع بعض.

    أميرة مديرة الموقع
    أميرة مديرة الموقع
    Admin


    عدد المساهمات : 83
    نقاط : 150
    السّيرة : -1
    تاريخ التسجيل : 12/09/2010

    المكرونة بالمأكولات البحرية Empty رد: المكرونة بالمأكولات البحرية

    مُساهمة  أميرة مديرة الموقع الإثنين سبتمبر 20, 2010 11:51 pm



    المكرونة بالمأكولات البحرية 464149802
    fofa hassan
    fofa hassan
    مراقبة


    عدد المساهمات : 55
    نقاط : 108
    السّيرة : 1
    تاريخ التسجيل : 14/09/2010
    الموقع : http://7lem.1talk.net/

    المكرونة بالمأكولات البحرية Empty رد: المكرونة بالمأكولات البحرية

    مُساهمة  fofa hassan الأربعاء سبتمبر 22, 2010 11:33 am

    المكرونة بالمأكولات البحرية Egg_thank_you

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء مايو 07, 2024 8:10 am